Rybaření na kanále

Byl to opět jeden z těch náročných dnů s nepříliš dobrými podmínkami. To znamená lovit všechny struktury v tupém kanálu a především soustředěně. V zimě máte tendenci lovit pomalu, s delšími fázemi potápění a občas nechat nástrahu na dně. Nic z toho nefungovalo, po dvou hodinách na místě a několika výměnách nástrah jsem to téměř vzdal. Vlastně jsem chtěl jít dál, ale pak jsem přešel na chvostoskoka, nevím proč.

Pro mě velmi netypická nástraha, protože nic takového jigovaného na jigové hlavičce při aktivním lovu opravdu nepoužívám. Nahodil jsem ji, a když se začala potápět, dostal jsem záběr. Teď to začalo být hektické.

Zaprvé jsem to vůbec nečekal a zadruhé jsem už měl sbalené veškeré vybavení. Pak tu byl ještě fakt, že to bylo trochu strmější dolů ke břehu. Jednou rukou jsem tedy držel prut v napětí, druhou jsem naštěstí mohl chytit podběrák, který byl o kousek dál za mnou. Naštěstí lze Predator Premium PRO XL od Fencla ovládat jednou rukou. Tyč podběráku pak překlenula svah ke břehu a já mohl krásnou štiku bezpečně vysadit. Ta byla rychle odvázána, změřena, vyfotografována a vypuštěna pomocí Predator Premium PRO XL. Podběrák od firmy Fencl se stal stálou součástí mých rybářských výprav a nechtěl bych se bez něj obejít. Absolutní přidaná hodnota na trhu podběráků!

jjj

igic      fbic     YouTube-icon