Rybaření na přehradě - test nového kaprového podběráku Carp Fencl Premium

S potěšením vám představuji nový špičkový podběrák od firmy Fencl ®. Trvalo rok, než jsme vše vyvinuli k naprosté dokonalosti. Nyní jsem měla možnost ho otestovat při lovu kaprů a amurů na přehradě.

Kaprový podběrák Fencl Carp Premium®

Na všechny tyto parametry jsme kladli velký důraz a proto jsme vyvinuli unikátní značkový podběrák Fencl Karásek® ve 4 barevných variantách, aby si mohla vybrat každá malá rybářka i rybář dle své oblíbenosti barev.

IMG-20220624-WA0017

Každý rok jezdím na dlouhou 14 denní rybářskou výpravu. Kdy jindy než v tomto ročním období byste měli vyzkoušet podběrák. Třetí den výpravy přišel pan Slánek a přinesl mi tento skvost. Rybáři se podíleli na vývoji podběráku. To, co ostatním kaprovým podběrákům chybí, je zde doplněno a ještě mnohem víc. Když jsem ho poprvé vzal do ruky, byla jsem mile překvapena.

Už na první pohled podběrák zaujme svým kvalitním zpracováním. Každá použitá součástka je promyšlená. Začala bych částí, kdy se ramena podběráku uvolňuji z kříže otočením. Nemusíte přemýšlet, na kterou stranu podběrák otočit a zatlačit, protože jde na obě strany, což je důležité, pokud chcete dostat rybu do podběráku.

Jedním pohybem tedy pustím ramena, která se složí jako nůžky. Uchopím ramena a jedním tahem je vytáhnu z kříže a kapra jen položím na podložku.

Další výhodou je určitě pogumovaná jemná síťovina, která je šetrná k rybám, nezasekávají do ni háčky a ani nezapáchá, protože se snadno oplachuje. Myslím, že pro někoho je těžší než klasická polyesterová síťka, ale jsou revíry, kde je pogumovaná síťka nutností. Logo Fencl je také gumové, takže se jen tak neušpiní.

Majitelé společnosti Fencl mysleli na všechno a vybavili ramena speciální Eva pěnou, která umožňuje, aby ramena plavala na vodě. Dno podběrákové sítě lze připevnit ke kříži pomocí magnetu. V okamžiku, kdy jsem měla v podběráku rybu, magnet se uvolní.

Rozhodně bych vyzdvihla snadnou manipulaci a údržbu, protože i kdyby se mi s podběrákem něco stalo, vím, že koupí tohoto výrobku mám zároveň nárok na doživotní servis.

Moje hodnocení podběráku? 10/10 bodů! Jsem rád, že jsem mohla k vývoji podběráku přispět i svými zkušenostmi.

Hodně štěstí při rybaření
Jessica

igic      fbic     YouTube-icon

Podběráky pro kapraře

V naší nabídce jsou tři modelové řady kaprových podběráků. U každé verze lze zakoupit hlavu a teleskopickou tyč zvlášť, zároveň si ale můžete vybrat celou sestavu.